20 de febrero de 2007

Aixefem el feixisme

El passat dissabte cinc companys i companyes (quatre de JEV i un de les JC) van ser apalliçats per un grup de 15 nazis quan sortien del local d'ICV a Terrassa.

Si habitualment ja se'm faria difícil ser objectiva i freda davant d'aquest tipus d'esdeveniments, el fet que 4 d'ells siguin amics encara m'ho dificulta més. Així doncs us adjunto el comunicat que estan enviant a totes les entitats i grups polítics.

Aquest dissabte a les 18:00h hi ha convocada una concentració a la plaça de l'Ajuntament de Terrassa, no hi faltis.



GREU AGRESSIÓ FEIXISTA A TERRASSA

El passat dissabte 17 de febrer a les 00:30h aprox. 4 companys i companyes de JEV Terrassa conjuntament amb un membre de Joves Comunistes de Terrassa van patir un atac premeditat per part d’un grup de neonazis.

Els fets van començar a la Rambla d’Egara quan ens dirigíem cap a un bar en les proximitats del local de la nostra organització per a continuar parlant distessament sobre els documents de la propera Assemblea Nacional. En apropar-nos al bar uns neonazis van començar barrar-nos el pas aconseguint que només poguessim baixar la rambla avall i distribuits de forma tal que no poguessim dirigir-nos cap al local d’ICV o a l’ajuntament, en busca de socors. Un cop vam arrivar a la cantonada Rambla-Portal de Sant Roc ens van obligar a dirigir-nos per aquest últim. En aquest punt es van començar a sentir comentaris en què identificaven al Coordinador local de JEV, amenaçant-lo de mort. Acte seguit un totxo va colpejar una companya al peu trencant-se al seu taló, ferint-la, començant l’atac i immobilitzant a la resta dels companys per tal d’agredir a la nostra companya mentres que a l’hora van començar a colpejar brutalment als companys que romanen més greus que van i encara necessiten estar ingressats.

Val a dir que l’agressió fou premeditada i organitzada amb anterioritat ja que els afectats van poder veure i sentir com un dels agressors controlava qualsevol presència policial i inclòs fou qui donà l’avis de retirada davant la imminent arribada de la policia municipal i com el grup es distribuïa per evitar que els agredits puguessin fugir i sol·licitar ajuda. Presumptament els agressors, van estudiar els costums de l’agrupació local i qui en forma part.

El ferit més greu, company de les JC, es troba amb dos costelles trencades, l’envà nasal trencat i tota la cara desfigurada.

Els companys de JEV han sofert lesions de contractura cervical, contusions, molesties en les articulacions i hematomes.

Des de Joves d’Esquerra Verda volem condemnar i solidaritzar-nos amb tots els companys agredits i fer especial menció al company de les JC, el qual ha estat el més afectat, desitjant-li la màxima i ràpida recuperació.

Així doncs, Joves Comunistes i Joves d’Esquerra Verda de Terrassa convoquen una roda de premsa al local de Minyons de Terrassa el proper dimarts 20 i una concentració el dissabte 24 a les 18:00h que es durà a terme de forma completament oberta a tota la ciutadania i societat civil que es vulgui solidaritzar i mostrar la seva repulsa davant aquestes agressions neonazis.