30 de diciembre de 2006

Oh Gran Monstre d'Espagueti Volador!

Tot buscant per internet he trobat una iniciativa força curiosa a la que us anuncio que personalment m’hi he convertit: el “Pastafarisme”.

A l’Any 2004, el consell d’educació de l’Estat de Kansas (EEUU) va obligar a les escoles que a classe de biologia es dediques el mateix temps a explicar la teoria creacionista (oh my God!) a la de l’evolució (Darwin). Davant d’aquest fet, un senyor llicenciat en física anomenat Bobby Henderson va publicar una carta protestant per aquesta imposició absurda i molt molest per la intenció de vendre/comparar la religió amb fets demostrats científicament. Així va començar aquesta iniciativa, com una resposta a l’absurditat i fent una parodia a la religió demanant formalment que el Pastafarisme (una religió basada en el gran Monstre d’espagueti volador) rebés el mateix tracte a classe que la teoria de l’evolució.


Que defensa el Pastafarisme?

- L’univers va ser creat per un indetectable Monstre d’Espagueti Volador. Totes les suposades evidències que recolzen l’evolució han sigut plantejades intencionadament per aquest ser.

- L’escalfament global, els terratrèmols, els huracans i altres desastres naturals són conseqüència directa del descens de pirates que hi ha des de 1800. Tal com es pot veure en aquest gràfic, existeix una correlació inversa entre la quantitat de pirates i les temperatures mundials

- Bobby Henderson és el profeta d’aquesta primera esglèsia unida del monstre d’espagueti volador (First United Church of the Flying Spaghetti Monster).

- El símbol principal és una creu amb una forquilla per menjar espaguetis.


Codi de conducta:

- El monstre guia invisiblement la conducta de cada ser humà per mitjà dels seus apèndixs tallarinescos.

- Les oracions han d’acabar sempre amb la paraula “RAMÉN” (espagueti en japonès)

- Els pastafaris van vestits de dalt a baix amb robes de pirata

Beneficis de la conversió:

- Els pastafaris tenen una moral laxa, tal com els espaguetis als que adoren.

- Tots els divendres són “festa de guardar”.

- L’escatologia d’aquest religió es basa en la promesa d’una fàbrica d’estrípers (esperem que femenins i masculins) i un volcà de cervesa en el cel.

Segons Brian D. Rabern, professor del departament de filosofia de La universitat de Califòrnia a Santa Bàrbara es poden presentar diversos arguments ontològics i cosmològics de l’existència del Monstre d’Espagueti Volador:

- Argument ontològic:

Premissa 1: el Monstre d’Espagueti Volador és un ser perfecte

Premissa 2: l’existència és una perfecció.

Conclusió: per tant, el Monstre d’Espagueti Volador existeix

- Argument cosmològic:

Premissa 1: l’existència de tot lo que comença a existir té una causa.

Premissa 2: l’univers va començar a existir.

Conclusió: per tant l’existència de l’univers té una causa

Premissa 3: Com que no existeix cap explicació científica que pugui explicar la causa de l’origen de l’univers aquesta és sobrenatural, és a dir, l’univers va ser creat per un Déu.

Conclusió 2: per tant, ja que existeix l’univers, Déu existeix.

Premissa 4: Déu crea als humans amb la mateixa imatge que si mateix.

Premissa 5: el cervell dels humans sembla un plat d’espaguetis

Conclusió 3: per tant, el Monstre d'Espagueti Volador és l'únic Déu autèntic

Algunes oracions:

Oh Tallarines que están en los cielos gourmet Santificada sea tu harina Venga a nosotros tus nutrientes Hágase su voluntad en la Tierra como en los platos Danos hoy nuestras albóndigas de cada día y perdona nuestras gulas así como nosotros perdonamos a los que no te comen. No nos dejes caer en la tentación (de no alimentarnos de vos) y librarnos del hambre...RAMEN.

Monstruo volador de espaguetis nuestro, que estas en tu volcán de cerveza, santificado sea tu nombre, venga a nosotros tu apéndice tallarinesco, danos hoy nuestra pasta de cada día, perdona nuestras dietas, así como nosotros perdonamos a los indigentes, no nos dejes caer en la tentación de los fideos y libranos del mal…RAMEN!!

11 comentarios:

Ramon Armengol dijo...

Ja men havien parlat d'aquesta religio. Falta un enllac wapetona

MaNiLS dijo...

Tens molt de temps lliure, eh Lola??

Aires de muntanya dijo...

Si no recordo malament, Lola, hi era el dia que algú ens ho va explicar. Et va impactar, i ara en publiques els resultats.

Interessant, com l'any que es presenta! Que siguis feliç!

Run Lola Run dijo...

Lamento dir-te que ho recordes malament. Trobo bastant indiferent com i quan m'arrives a les mans aquesta iniciativa que ja fa temps que corre per la xarxa, però t'aseguro que ni tu ni ningú de l'entorn JEV hi ereu presents.

No et precipitis, bon any per tu també.

Fabrizio del Dongo dijo...

El 2007 comença bé: amb la Lola retornant a la blogesfera. Ànims Lola!

AIRES DE MUNTANYA dijo...

D'acord, llavors ho recordava malament. Això sí, un dia algú de JEV o entorn m'ho va explicar en grupet reduït. I com que t'estimo tant, ja m'havia fet il.lusions que tu també hi eres, jajaja! Un petonet!

LALO de PELAEZ dijo...

Oh Dios Spaguetti? He visto la Luz!!!! o quizá, la Boloñesa!!!

Converso soy.

Ramon G. dijo...

y para quando la religion del arroz tres delicias!?!? esa me gustaría a mi mas!!
Salud i wang-tu frito!

Marçal Girbau dijo...

Boníssim, no se m'acut cap adjectiu més precís!

És encantador verte reír, que diria l'Aute.

AdM dijo...

els AdM anunciem un canvi de domini. passem de pauplou.blogspot.com a adm.blogspot.com. és qüestió de pluralitat i anonimat! a partir de demà dimarts

AdM dijo...

PER PROBLEMES TÈCNICS, els AdM hem passat a a-d-m.blogspot.com.