6 de mayo de 2011

"Va pensiero" i l'Itàlia de Berlusconi


Això va succeïr a Roma aquest passat 12 Març. Representaven Nabucco en celebració del 150 aniversari de la unificació d’Itàlia, presidia l’acte Silvio Berlusconi i dirigia l'òpera Riccardo Muti, un conegut director d'orquestra.

Sona el famós “Va pensiero”, un passatge de l'obra que per molts italians, havia sigut un símbol, un himne a la lluita per la llibertat, la independència i l'amor per la seva terra.

Quan està a punt d’acabar, el públic comença a demanar un bis i se senten crits de “Viva itàlia” i “Viva Verdi”. , i Mutti, es gira cap al públic i diu:

“ Ja no tinc trenta anys i he viscut la meva vida però com a italià sento vergonya del que passa al meu país. Atenc doncs la vostra sol·licitud del bis. No és només per l’alegria patriòtica que sento sinó perquè aquesta nit mentre dirigia el cor que cantava “Oh el meu país bell i perdut” he pensat que si continuem així matarem la cultura sobre la que s’ha edificat la història d’Itàlia. En aquest cas nosaltres, la nostra pàtria seria realment “bella i perduda”.”

Després proposa al públic que canti juntament amb el cor.

http://www.youtube.com/watch?v=7vQ_uQsITko&feature=player_embedded#at=24



Emociona, suposo que sempre hi ha esperança, fins i tot a l'Itàlia de Berlusconi.

No hay comentarios: