17 de agosto de 2006

Democràcia grega VS vot dels inmigrants

Salut a totes i tots!

Desprès d’un estiu de noticies fatalítiques és agradable per fi obrir el diari i trobar una bona notícia.

Quan estava per “Vilnius” anava buscant garitos on venguessin diaris espanish per saber que passava pel món, i em costaria de decidir-me per la portada que més em va impactar, les falles de Galícia obtindrien una bona puntuació.

Avui però, si deixaves un segon de banda Líban, Corea del Nord i Palestina trobaves una bona notícia.

En Joan Herrera no perd el temps, ahir va tancar una proposició no de llei amb el PSOE que promou que els immigrants amb permís de residència puguin votar a les eleccions municipals.

La proposició insta el Govern central a procedir a la negociació i signatura d'acords o convenis amb els països amb major nombre de nacionals residents legals a Espanya i especialment, amb aquells amb els quals l'Estat té relacions històriques, polítiques i culturals més estretes, per tal que els seus ciutadans puguin votar i ser elegits a les eleccions municipals espanyoles.

Tal com deia l’Herrera: “Avui és un gran dia, quan els immigrants puguin votar es posarà fi a la "democràcia amputada”, a la democràcia Grega afegiria jo.

Sempre m’ha resultat surrealista que es consideri als migrants prou responsables per pagar impostos i treballar, però no per tenir el dret a vot.

Ara només espero no haver de veure manifestacions de l’ordre del “Foro de la família” manifestant-se oportunament cada vegada que el govern pren alguna mesura progressista, que últimament no guanyem per antiàcids i xampús anticaspa.

9 comentarios:

Alberto dijo...

Doncs t' agraeïxo la informació Lola perque jo porta uns quants díes desconnectat del món i no llegeixo premsa ni poso la tele ni res. Únicament miro els blocs. Així doncs no m' havia assebentat de la bona notícia que ens dones a tota la gent d' esquerres d' aquest país i especialment a la població immigrada que, efectivament, no podia gaudir d' una ciutadania plena ja que no tenia (ni encara te) tots els drets de ciutadania necessaris per tal de que puguin esdevenir "ciutadans de primera" i no de segona o de tercera, com fins ara.
Molt bé pel company Herrera, al qual fa uns díes ja vàrem felicitar al bloc de l' Andrés per altres motius.

Alberto dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Aina Vidal dijo...

Si, ho he llegit, utimament està especialment inspirat.

Queden moltes coses per fer i moltes metes per complir pel que fa ja nonomès als drets polítics sinò també als drets socials de les persones migrades, però sens dubte aquest és un bon pas i una noticia a celebrar, com a mínim pels qui som d'esquerres (crec).

Ramon Armengol dijo...

Una vegada vaig sentir de la boca de un militant d'ERC el seguent:
"Si els inmigrants volen viure a catalunya que aprenguin i parlin el català, sino que marxin al seu pais" I no era Heribert Barrera.

Ramon Armengol dijo...

Em deixava la conclusio.

Cada dia penso amb mes força el seguent:

ERC=Nacionalsocialisme

Alberto dijo...

Comparteixo la teva opinió Ramon. ERC (però no només ells, també CIU en bona mesura) defensen les tesis etnicistes en les quals no cap altre model de Catalunya que la que ells imaginen. Lluny de la realitat diversa del país, ells s' encaparren en no reconèixer aquesta realitat i tot lo que no s' ajusta als seus parèmetres és acusat de no ser "català".

Aina Vidal dijo...

Si, molt dacord amb vosaltres, és patètica l'imatge i el missatge que ERC i CIU difonen a la ciutadania. El problema és que 23 anys de CIU fan pupa i la seva particular forma d'entrendre la "Questió Nacional" ha esdevingut la concepció oficial del país. Una cultura basada en una llengua, una societat que molts veuen dividida en ciutadans de primera i de segona, però no entes com una diferència de classes sinò d'idiomes. Lamentable quan un considera que els idiomes serveixen per comunicar-se i no per diferenciar-se.

Alberto dijo...

Totalment d' acord amb les teves paraules, Lola!!!

Aina Vidal dijo...

Si, com sempre hi ha un "però"